Löpning och löpband


Löpning är den mest bekväma sport i alla tider. Inga tvivel. Ändå kan säkerhet och utanför väderleksförhållandena gör ibland kör utomhus svårt eller omöjligt. Löpbandet är det näst bästa. I själva verket körs på löpbandet är det säkraste sättet att hålla ditt träningsprogram regelbunden oavsett yttre förhållanden.

Inte bara det, ett intervallpass på löpbandet förbränner massor av kalorier, ökar din kondition och nivåer ämnesomsättning genom taket, och därför kommer du att bränna kalorier på en högre nivå även när de blir stillasittande.

Därför, om du vill göra det mesta av din löpbandsträning, nedan är en 30-minuters intervall träning som kan hjälpa till.

Varför Intervall löpband Workout

Att välja ett intervallpass på löpbandet är den idealiska löpträning strategi för viktminskning och förbättra prestandan. Intervall träning är bra på att bränna fett och öka uthålligheten. Denna typ av träning är idealisk för arbete ut hårdare utan att riskera skador och utbrändhet.

Anledningen är att du växlar mellan hög intensitet kör intervaller (för blästring fler kalorier), varvat med låg intensitet stövlar för återvinning och föryngring. Du får bo med din kondition zon, medan gradvis sträcker ut din komfortzon och uthållighet nivå.

En 30-minuters löpband Workout

Längden och intensiteten av varje intervall beroende på din konditionsnivå och mål. Ingen kostym passar alla. Du behöver ta reda på vad som fungerar bäst för dig och hålla fast vid det. Men här är en 30-minuters intervall träningsprogram på löpbandet. Prova själv och ändra det i enlighet med detta.

- Första fem minuter: Börja alltid ditt intervallpass med en ordentlig uppvärmning. Satsa på en låg löpande takt, andas djupt och få din kropp och själ redo för det intensiva arbetet framåt.

- Protokoll 5-15: Successivt öka din kör tempo och intensitet. Börja med en moderat hastighet av 7oR 8mph med en 1% lutning (beroende på din konditionsnivå). På hög intensitet intervall, bör pulsen ligga på ca 80-85% av sin maximala. Gör tre 40-50 sekunder uppsättningar av högintensiva intervaller. Tillåt minst en hel minut av återhämtning mellan varje intervall.

- Minut 15-17: Detta är den första återhämtningsperioden av utbildningen. Minska din takt och intensitet till en bekväm körning. Få din andning och puls under kontroll. Andas djupt och återfuktar. Annars kan du kanske inte kan hålla upp den intensiva träning för lång.

- Protokoll 17-27: Den andra omgången av hög intensitet börjar nu. Under de kommande 10 minuter kommer du att pressa sig själv till det yttersta. Öka din hastighet till 10 Mph eller högre och höja lutning upp TO2%. Upprepa cykeln tre eller fyra gånger och tar mindre återhämtning mellan varje intervall. Se till att du kör på ditt maximum, men se upp att inte göra för mycket.

- Protokoll 27-31: Träningen är över, men inte ännu. Du bör alltid avsluta träningen med en anständig svalna. Aldrig stanna på plats. Minska lutning och din kör tempo i en enkel joggingtur. Andas djupt och få din puls ner till sin normala nivå. Sträck efteråt.

Detta program är bara för att ge dig en idé om hur man ska gå på ett löpband. Tycker inte att det är nödvändigt att följa det ordagrant. Använda lite sunt förnuft och anpassa den efter dina egna behov och din konditionsnivå.